fbpx

Πληροφορική για παιδιά

Αποκτήστε άμεσα αναγνωρισμένο πιστοποιητικό πληροφορικής

Άνετα και με ασφάλεια από το σπίτι

Πάρα πολλοί γονείς ανησυχούν για τον τρόπο που τα παιδιά τους αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία. Από τη μία πλευρά τα βλέπουν να χρησιμοποιούν με εντυπωσιακή άνεση κινητά, tablet και εφαρμογές internet, νιώθουν περήφανοι για την ευκολία και την ταχύτητα με την οποία τα χρησιμοποιούν και συχνά τους ακούς να λένε, ότι “ο Γιαννάκης μου είναι ιδιοφυΐα στους Η/Υ, τους παίζει στα δάκτυλα” κλπ.
ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!
Επίσης βλέπουν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν με μεγάλη άνεση και τα κοινωνικά δίκτυα, με μεγαλύτερη από αυτή που τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι. Με αποτέλεσμα με πολύ περηφάνια οι γονείς να δέχονται τη βοήθεια των παιδιών τους όταν οι ίδιοι ασχολούνται με τις παραπάνω εφαρμογές και δεν τα πολυ-καταφέρνουν. Με έκπληξη όμως αντιλαμβάνονται κάποια στιγμή , ότι τα ίδια παιδιά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας εκεί όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν ευκολότερα πράγματα, που είναι ωστόσο απαραίτητα για τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων, απαραίτητα για να κάνουν υπολογισμούς, απαραίτητα για να κάνουν, να οργανώσουν μια παρουσίαση για να συντάξουν μια εργασία σε κειμενογράφο (word). Εάν έχετε και εσείς την εικόνα ότι τα παιδιά δεν χρησιμοποιούν προς όφελος τους τη τεχνολογία, παρόλο που με ευκολία χρησιμοποιούν διάφορες δικτυακές εφαρμογές κυρίως για την ψυχαγωγία τους τότε επισκεφτείτε τη Databank.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
Πολυετή τμήματα

Δομημένο πρόγραμμα σπουδών

 • Για να μάθουν τα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών βασικές δεξιότητες πληροφορικής ακολουθώντας ένα δομημένο πρόγραμμα σπουδών.
 • Για να αξιοποιούν προς όφελος τους τη νέα τεχνολογία.
 • Για να αποκτήσουν αναγνωρισμένο από το δημόσιο πιστοποιητικό πληροφορικής.
 • Για να τους βοηθάει να μελετούν, να ψάχνουν σε απεριόριστες πηγές γνώσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο, να ετοιμάζουν εργασίες για το σχολείο.
 • Για να μην μείνουν πίσω σε θέματα τεχνολογίας και το χάσμα γίνει αγεφύρωτο.
Πολυετή τμήματα

Δομημένο πρόγραμμα σπουδών

Στη Databank προτείνουμε ένα δομημένο πρόγραμμα σπουδών είναι τετραετές, είναι λίγες ώρες την εβδομάδα για να μην κουράζονται και για να προλαβαίνουν και τις άλλες δραστηριότητες το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Λειτουργικό σύστημα Windows
  • Για να χρησιμοποιούν σωστά και με ασφάλεια τους Η/Υ
  • Για να διαχειρίζονται τα αρχεία τους
 • Microsoft Word
  • Για να δημιουργούν όμορφα λειτουργικά κείμενα
 • Υπηρεσίες διαδικτύου Internet
  • να τους βοηθάνε για τα σχολικά τους μαθήματα
  • να επικοινωνούν και να κάνουν φίλους σε όλο τον κόσμο
  • να επισκέπτονται εκπαιδευτικές σελίδες
  • να μαθαίνουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο
  • Για να προφυλάσσονται από πιθανούς κινδύνους που αυτό κρύβει
 • Microsoft Excel
  • Για να κάνουν πολύπλοκους υπολογισμούς
 • Microsoft Powerpoint
  • Για να κάνουν τις δικές τους εργασίες (projects) και να τις παρουσιάζουν με εντυπωσιακό τρόπο.
 • Microsoft Access
  • Για να κατασκευάζουν δικές τους εφαρμογές αξιοποιώντας σχεσιακές βάσεις δεδομένων.

Τμήματα πληροφορικής

Eξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένου από το δημόσιο πιστοποιητικό για αν υπάρχει ένας στόχος αλλά και για να αποκτήσει ένα επιπλέον εφόδιο. Παράλληλα διδάσκονται μαθήματα Video και επεξεργασία εικόνας γεγονός που τονώνει το ενδιαφέρον και βελτιώνει τη δημιουργική τους ικανότητα.

A Junior

Μαθήματα Πληροφορικής για μαθητές A ή B Δημοτικού (7-8 ετών)

Εκπαιδευτικοί στόχοι: Η Τάξη είναι σχεδιασμένη για παιδιά της Α & Β Δημοτικού,  με στόχο την γνωριμία των παιδιών  αυτής της πολύ κρίσιμης ηλικίας με την Πληροφορική. Η διδακτέα ύλη και η μεθοδολογία εκπαίδευσης είναι απολύτως κατάλληλη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Οι μικροί μας μαθητές, μέσα από ένα χαλαρό και ενθαρρυντικό περιβάλλον, έρχονται σε επαφή με τη Πληροφορική με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές.

 • Θα έχουν μια πρώτη γνωριμία με το γραφικό περιβάλλον επικοινωνίας (GUI) του υπολογιστή.
 • Θα αναγνωρίσουν τη λειτουργία ενός υπολογιστικού συστήματος.
 • Θα μάθουν να παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις για να αποφύγουν κινδύνους σχετικούς με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
 • Θα μάθουν για την εργονομία και τη, σωστή θέση του σώματος.
 • Θα μάθουν να ξεφυλλίζουν κείμενα και εικόνες, να ακούν ήχους και μουσική από πολυμεσικές εφαρμογές.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος:  Ώρες  46,5

Εβδομάδες:  31

Πιστοποίηση: Δεν απαιτείται

A Senior

Μαθήματα Πληροφορικής για μαθητές Γ ή Δ Δημοτικού (9-10 ετών)

Εκπαιδευτικοί στόχοι: Οι μαθητές θα γνωρίσουν και θα διαχειρίζονται με ευκολία το γραφικό περιβάλλον των Windows. Θα αρχίσουν να εξοικειώνονται με τον κειμενογράφο (Microsoft Word), επεξεργασία εικόνας και τη ζωγραφική. Ανάμεσα στα άλλα το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

 • Σύστημα διαχείρισης αρχείων και φακέλων.
 • Πληκτρολόγηση απλού και εμπλουτισμένου κειμένου, επεξεργασία εικόνας, ζωγραφική.
 • Αναζήτηση πληροφοριών σε λεξικά, εγκυκλοπαίδειες κ.ά.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: Ώρες  62

Εβδομάδες:  31

Πιστοποίηση: Στο τέλος της εκπαίδευσης προβλέπεται προαιρετικά η συμμετοχή των μαθητών σε εξετάσεις πιστοποίησης για τη απόκτηση του αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ πιστοποιητικού CCU το όποιο απονέμεται από την ACTA  Tεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις ενότητες Microsoft Windows και Word (basic level)

Κόστος πιστοποίησης: 30€ ανά ενότητα

B Senior

Μαθήματα Πληροφορικής για παιδιά Ε-ΣΤ Δημοτικού (11-12 ετών)

Εκπαιδευτικοί στόχοι: Είναι η τάξη όπου οι μαθητές εδραιώνουν και συστηματοποιούν τις πρότερες γνώσεις τους, τις εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο και εξασκούν ολοένα και περισσότερο το σύνολο των δεξιοτήτων τους. (Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint και Microsoft Movie Maker)

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

 • Παρουσίαση στοιχείων σε πίνακα σε λογιστικό φύλλο. Δημιουργία απλών γραφημάτων.
 • Παρουσιάσεις projects
 • Επεξεργασία Video

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: Ώρες 62

Εβδομάδες: 31  

Πιστοποίηση: Στο τέλος της εκπαίδευσης προβλέπεται προαιρετικά η συμμετοχή των μαθητών σε εξετάσεις πιστοποίησης για τη απόκτηση του αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ πιστοποιητικού CCU το όποιο απονέμεται από την ACTA  Tεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις ενότητες Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint (basic level).

Κόστος πιστοποίησης: 30€ ανά ενότητα

C Senior

Μαθήματα Πληροφορικής για παιδιά Α-Β Γυμνασίου (13-14 ετών)

Εκπαιδευτικοί στόχοι: Σε αυτή την τάξη τα παιδιά θα ολοκληρώσουν το πακέτο (Microsoft Office) των βασικών δεξιοτήτων. (Internet και Microsoft Access).

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

 • Χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
 • Σύνθετη αναζήτηση και συλλογή πληροφοριών.
 • Δημιουργία βάσεων δεδομένων (Microsoft Access).

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: Ώρες 62

Εβδομάδες: 31

Πιστοποίηση: Στο τέλος της εκπαίδευσης προβλέπεται προαιρετικά η συμμετοχή των μαθητών σε εξετάσεις πιστοποίησης για τη απόκτηση του αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ πιστοποιητικού CCU το όποιο απονέμεται από την ACTA τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις ενότητες Internet και Access (basic level)

Κόστος πιστοποίησης: 30€ ανά ενότητα

Proficiency Level 1

Σε αυτή την τάξη οι μαθητές αφού έχουν αποκτήσει βασικές δεξιότητες στη χρήση των Microsoft Windows, του Microsoft Word και του Microsoft Excel είναι πλέον έτοιμοι να εκπαιδευτούν και να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στις παραπάνω εφαρμογές αξιοποιώντας πλήρως τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν οι δημοφιλείς αυτές εφαρμογές στους χρήστες.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

Διαχείριση αρχείων με χρήση του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows (Proficiency Level), Επεξεργασία κειμένων με χρήση του Microsoft Word (Proficiency Level), Λογιστικά φύλλα με χρήση του Microsoft Excel (Proficiency Level)

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: Ώρες: 93

Εβδομάδες: 31

Πιστοποίηση: Στο τέλος της εκπαίδευσης προβλέπεται προαιρετικά η συμμετοχή των μαθητών σε εξετάσεις πιστοποίησης για τη απόκτηση του αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ πιστοποιητικού CPIP CERTIFICATION PROFICIENCY IN IT SKILLS το όποιο απονέμεται από την ACTA τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις ενότητες Microsoft Windows, Microsoft Word, Microsoft Excel (Proficiency Level)

Κόστος πιστοποίησης: 35€ ανά ενότητα

Proficiency Level 2

Σε αυτή την τάξη οι μαθητές αφού έχουν αποκτήσει βασικές δεξιότητες στη χρήση του Microsoft Powerpoint, του Internet και της Microsoft Access είναι πλέον έτοιμοι να εκπαιδευτούν και να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στις παραπάνω εφαρμογές αξιοποιώντας πλήρως τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν οι δημοφιλείς αυτές εφαρμογές στους χρήστες.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει: Εφαρμογές διαδικτύου – Internet (Proficiency Level) Παρουσιάσεις – Projects με την χρήση του Microsoft Powerpoint (Proficiency Level), Βάσεις δεδομένων με την χρήση του Microsoft Access (Proficiency Level)

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: Ώρες: 93

Εβδομάδες: 31

Πιστοποίηση: Στο τέλος της εκπαίδευσης προβλέπεται προαιρετικά η συμμετοχή των μαθητών σε εξετάσεις πιστοποίησης για τη απόκτηση του αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ πιστοποιητικού CPIP CERTIFICATION PROFICIENCY IN IT SKILLS το όποιο απονέμεται από την ACTA τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις ενότητες Internet, Microsoft Access και Microsoft Powerpoint(Proficiency Level).

Κόστος πιστοποίησης: 35€ ανά ενότητα

Φόρμα ενδιαφέροντος

  Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε απορία σας!